Soms moet je – ongewild – afscheid nemen van je werkgever. Er kan sprake zijn van een reorganisatie en het kan ook voorkomen dat jij en je werkgever elkaar niets meer te bieden hebben. In dit soort gevallen is het wenselijk dat je goed ondersteund wordt om ander werk te vinden. Werk dat echt bij je past. Werkgevers kunnen daar een bijdrage aan leveren door het aanbieden van een (budget voor een) outplacementtraject. Vanuit de verplichting van een transitievergoeding, of simpelweg omdat ze graag zien dat je weer een nieuwe werkende toekomst tegemoet gaat.

Transitievergoeding: wat is dat?

Bij onvrijwillig ontslag of het niet verlengen van een tijdelijk contract van minstens 2 jaar krijgen werknemers een transitiebudget: Voor de diensttijd tot 10 jaar ontvang je ⅓ maandsalaris per dienstjaar en ½ maandsalaris per dienstjaar dat men langer dan 10 jaar in dienst is geweest. De vergoeding wordt maximaal €75.000, en maximaal een jaarsalaris voor mensen die meer verdienen dan € 75.000 per jaar. Het budget is bedoeld voor scholing of andere trajecten waardoor de werknemer sneller ander werk vindt.

Daar kan Bennu Serin je bij helpen. Wij brengen alle wensen en mogelijkheden in kaart en gaan op een actieve manier samen met de jou op zoek naar nieuwe mogelijkheden en functies. We begeleiden mensen met het zetten van nieuwe loopbaanstappen.

Een outplacementtraject moet zorgvuldig én snel gebeuren. Enerzijds heb je tijd en ruimte nodig om het verlies van werk een plaats te geven. Anderzijds is de beste remedie dat je snel door kunt naar de voor jou beste vervolgbaan, waar je talenten en capaciteiten helemaal tot hun recht komen.

Bennu Serin werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde coaches die maatwerkoutplacement-oplossingen bieden. Wij maken daarbij gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde methodiek (ACT) en zetten diverse tools in (Serin Jobport, tests, vragenlijsten, opdrachten, oefeningen). Het belangrijkste doel van het outplacementtraject is natuurlijk een baan bij een nieuwe werkgever. Bij voorkeur in een uitdagende functie die goed bij je past en een goede doorstart geeft aan het werkzame leven. Onze missie is die baan samen met jou te vinden.

Individueel of groep

Bennu Serin biedt zowel de mogelijkheid tot individuele outplacement als groepsoutplacement. Afhankelijk van de situatie, behoefte en vraag vanuit de werkgever. Een outplacementtraject wordt altijd op maat gemaakt. Oók als er sprake is van een reorganisatie waar meerdere collega’s bij betrokken zijn en er groepsoutplacement wordt ingezet. Ieder mens is immers uniek en heeft zijn/haar eigen behoeften op het gebied van werk en welbevinden.

Neem contact op voor meer informatie en/of een offerte op maat.

Mediation in arbeidszaken

Soms ontstaat er een conflict tussen werkgever en werknemer. Over het wederzijds functioneren, verschillen in inzicht of anderszins. Indien dit niet door partijen zelf op te lossen is, is er de mogelijkheid tot de inzet van een mediator.

Neem contact op voor meer informatie en/of een offerte op maat.