Soms moet u afscheid nemen van uw medewerker(s). Daar kunnen allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Er kan sprake zijn van een reorganisatie en het kan ook voorkomen dat iemand niet goed meer functioneert. In dit soort gevallen is het wenselijk dat uw medewerker voldoende kansen krijgt om ander werk te vinden. Werk dat echt bij hem of haar past. U kunt als werkgever daar een bijdrage aan leveren door het aanbieden van een outplacementtraject.

Daar kan Bennu Serin u bij helpen. Wij brengen alle wensen en mogelijkheden in kaart en gaan op een actieve manier samen met de werknemer op zoek naar nieuwe mogelijkheden en functies. We begeleiden mensen met het zetten van nieuwe loopbaanstappen.

 

We begrijpen dat u als werkgever hoge eisen stelt aan outplacementtrajecten. En terecht. Het moet zorgvuldig én snel gebeuren. Vanaf het begin bewaken we dan ook de kwaliteit en de vaart van onze trajecten. Uiteraard wilt u weten wat uw werknemer aangeboden krijgt en daarbij niet te veel betalen voor het traject. Bennu Serin zal daarom in een actieplan het gehele traject en programma beschrijven dat uw medewerker volgt. En uiteraard wordt u geïnformeerd over de behaalde resultaten.

 

Bennu Serin werkt uitsluitend met ervaren en gecertificeerde coaches die maatwerkoutplacement-oplossingen bieden. Wij maken daarbij gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde methodiek (ACT) en zetten diverse tools in (Serin Jobport, tests, vragenlijsten, opdrachten, oefeningen). Het belangrijkste doel van het outplacementtraject is natuurlijk een baan bij een nieuwe werkgever. Bij voorkeur in een uitdagende functie die goed bij uw werknemer(s) past en een goede doorstart geeft aan het werkzame leven. Onze missie is die baan samen met uw medewerker(s) te vinden.

Individueel of groep

Bennu Serin biedt zowel de mogelijkheid tot individuele outplacement als groepsoutplacement. Afhankelijk van uw situatie, behoefte en vraag. Neem contact op voor meer informatie en/of een offerte op maat.

Mediation in arbeidszaken

Soms ontstaat er een conflict tussen werkgever en werknemer. Over het wederzijds functioneren, verschillen in inzicht of anderszins. Indien dit niet door partijen zelf op te lossen is, is er de mogelijkheid tot de inzet van een mediator. Neem contact op voor meer informatie en/of een offerte op maat.